Aşağıda tüm ticari işlemlerinizi online olarak yapabilmenizi, SEO dostu URL’ler oluşturmanızı, hediye çekleri hazırlamanızı, indirim tekliflerinde bulunmanızı ve e-posta şablonları oluşturmanızı sağlayan 10 açık kaynaklı e-ticaret uygulamaları yer alıyor.
1) OpenCart
OpenCart online ticaretle uğraşanlar için açık kaynaklı, PHP tabanlı bir e-ticaret çözümüdür. Kullanıcı desteği bakımından oldukça iyi ve aktif bir topluluğu vardır. Aynı zamanda profesyonel kurulum ve isteğe göre uyarlama için birçok ticari ortağı da bulunmaktadır.
2) PrestaShop
PrestaShop açık kaynaklı, PHP ile yazılmış ve Smarty şablon motoru üzerine kurulu bir e-ticaret çözümüdür. Platformda çapraz satış, indirilebilir ürünler, ürün ithalatı, tek sayfalık ödeme, gönderim ücreti indirimi gibi birçok özellik bulunmaktadır.
3) Magento Community Edition
Magento Community Edition e-ticaret platformu Magento’nun ücretsiz ve açık kaynaklı versiyonudur. Şirket sahipleri geniş Magento Connect seçenekleri arasından eklentileri ve temaları indirerek ekstra özelliklere ulaşabilirler.
4) Zen Cart
Zen Cart’ta 16 kategoride 1800’den fazla eklenti bulunmaktadır. Zen Cart destek topluluğunun yaklaşık 200.000 konu başlığında destek veren 150.000 civarında üyesi vardır.
5) osCommerce
osCommerce ilk açık kaynaklı e-ticaret uygulamalarından birisidir. Kullanıcıları tarafından online mağazaları isteğe göre biçimlendirmek için yüklenmiş 7000’in üzerinde ücretsiz eklentisi vardır. osCommerce’in canlı chat odasından diğer kullanıcılarla iletişime geçilebilmektedir.
6) Zeuscart
Zeuscart’ın en iyi özelliği zengin, albenili, kolay kullanımlı ve diğer açık kaynaklı platformlara göre çok daha eğlenceli olan kullanıcı arayüzüdür. Platform küçük ve orta ölçekli işletmeler düşünülerek tasarlanmıştır. Kullanıcılar SEO dostu URL’ler oluşturabilmekte, hediye kartları hazırlayabilmekte, indirim teklifleri yapabilmekte, e-posta şablonları oluşturabilmekte ve toplu sipariş durumlarında indirim olanağı sunan kademeli fiyatlandırmalar yapabilmektedir.
7) Afcommerce
E-ticarfet platformunuzun gerçekten çok basit olmasını istiyorsanız Afcommerce aradığınız şey olabilir. Platformun oldukça hızlı bir tek sayfalık ödeme özelliği, pop-up pencereli müşteri desteği bulunmaktadır ve müşteri hesapları sipariş verildiği anda otomatik olarak oluşturulmaktadır.
8) SimpleCart.js
SimpleCart.js ile kartınıza istediğiniz şekilde buton ekleyip çıkartabilirsiniz. Ayrıca sayfanızı istediğiniz gibi düzenleyebilir, HTML etiketlerini değiştirebilir, kartınızla ilgili ne istiyorsanız yapabilirsiniz. Platform oldukça küçük, hızlı, kolaydır ve isteğe göre uyarlanması oldukça basittir.
9) Tomato Cart
Tomato Cart masaüstü bilgisayarların işletim sistemlerini taklit eden bir web masaüstü uygulamasıdır. PC ortamına benzer özellikler ve uygulamalar sunarak kullanıcıların kolayca işe koyulmasını sağlar.
10) StoreSprite
StoreSprite sadece ücretli ve popüler platformlarda görebileceğiniz özellikler sunmaktadır. Bu özellikler arasında sadakat puanları, müşteri puanları ve yorumları, durum bildirileri, sipariş takibi, özel teklifler, en çok satan ürünler ve müşteri hesapları bulunmaktadır.
5 yorumlar
Peki türkçe destekli platform var mı aralarında destek açısından da türkçe olmasi önemli
Selam Hasan,
Evet OpenCart’ın Türkçe destekli yardım forumları bulunuyor ayrıca internet üzerinde birçok dokümanda bulunuyor IHS Telekom hosting kullanıcıları ücretsiz kurulum talep edebiliyor.
İyi Günler.
Merhaba. Network marketing sistemli satış altyapısı olan tavsiye edeceğiniz açık kaynak kodlu firma varmı.
İyi çalışmalar dilerim.
Ücretsizler içerisinde en azından 3 ya da 4. sırada Proticaret olmalıydı. Ayrıca ücretsiz olmalarına rağmen sanal pos, xml entegrasyonu gibi konularda istenilen paralar maalesef giriş seviyesindeki bir kullanıcının her halükarda cebinden para çıkması demek. Bu yüzden Shopphp gibi ücretli bir yapı kullanmak her zaman daha akıllıca. En azından sorunlarınızla özel olarak ilgilenecek bir muhattap bulabiliyorsunuz. Saygılar
Yaziniz bence daha detayli olabilirdi cok yuzeysel buldum..