Her şirket sahibi bilir ki vakit nakittir. Sitenizin erişilemez olduğu her an sadece trafik kaybına değil, potansiyel bir güven kaybına da neden olur. Bu yüzden dünyadaki tüm internet şirketleri söz konusu web sitesi işletmek olduğunda güvenilir sunucu konusunun ne kadar önemli olduğunun bilincine olmalıdır.
İnternetin artık gündelik hayatın ayrılmaz bir parçası olduğu günümüz dünyasında sunucuların çöktüğü her saniyenin kurumsal itibara ve gelirlere zarar vereceği unutulmamalı. Dünyanın en büyük şirketleri ve finans kurumları bile verinin işlenmesi ve saklanması aşamasında büyük sorunlar yaşayabilmekte ve milyonlarca dolarlık zarar maliyetleriyle karşı karşıya kalabilmekte. Doğru adımlar atılmadığı takdirde yetersiz yönetimin neden olduğu felaketlere giderek daha fazla şahit olacağız.
Günümüzün en büyük şirketleri yaşadıkları teknik zorluklar yüzünden büyük kayıplar yaşayabiliyor. Örneğin Amazon çalışmadığı her dakika 1000 dolar kaybediyor. Google kapanacak olursa dünyadaki internet trafiği bir anda %40 oranında azalır.
Bulut sunucuları artık yeni şirketlerin en çok başvurduğu çözümlerden biri halini almış durumda. Güvenilir sunucu söz konusu olduğunda esnek ve güçlü bir seçenek sunuyorlar. Buluta geçmek isteyen tüm şirketler yedekleme çözümlerini, yük dengeleyicilerini ve ortak depolama seçeneklerini uygulamak zorunda. Yaptığı yatırımın karşılığını almak isteyen tüm şirketler başka şirketlerin yaşadıklarından ders çıkarmalı ve internet trafiklerinin düşük olduğu anlarda mutlaka sistem güncellemelerini ve bakımlarını yapmalı.
İnternet trafiğinin artıp sunucuların teknik zorluk yaşamasına neden olduğu beklenmedik çökmeler internette etkinlik gösteren şirketlerin en sık yaşadığı sorun. Bu şirketler eğer geleceği internetin belirlediği bir dünyada rekabet halinde olmaya devam etmek istiyorlarsa ne yapıp ne edip sürekli online kalmayı başarmalı.
Sunucuların sadece güvenilir değil, aynı zamanda güvenli de olması gerekiyor. Artık eskisi gibi sadece büyük şirketler güvenlik ihlallerine karşı risk altında değil. Daha küçük şirketler de bu saldırılardan nasibini almaya başladı. Fidye yazılımlar örneğin hastanelerin sistemlerine girip hasta bilgilerini, röntgen görüntülerini ve diğer önemli verileri ele geçirip hackerların fidye talep etmesine yol açabiliyor. Bu durumda sistemleri ve yönetim fonksiyonlarını yeniden çalışır hale getirmek için bahsi geçen fidyeyi ödemekten başka pek bir çare kalmıyor.
Bu tarz risklerin varlığı her ne kadar can sıkıcı olsa da, sunucuları korumanın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu yüzden güvenilir sunucu konusu atlanmamalı ve istenmeyen sonuçlar yaşamamak için gereken her şey yapılmalı.
Windows veya Linux platformlu Bulut sunucuları IHS Telekom kalitesiyle satın alabilirsiniz 7/24 saat boyunca ücretsiz destek ve yıllık satın alımlarda 2 ay bizden fırsatıyla!