Gün geçtikçe internette daha fazla yer kapladığınızın farkında mısınız? Eğer bir web sitesiyseniz ve ziyaretçi sayınız yüksekse paylaşımlı sunucular size yeterli gelmeyebilir. Yani yemekten payınıza düşen miktar, artık büyüdüğünüz için doymanızı sağlamaya yetmeyebilir. Bu gibi durumlarda daha iyi hizmet alabileceğiniz yani daha geniş alana sahip olabileceğiniz bir sunucu kiralayabilirsiniz.
Dedicated Server olarak da bilinen kiralık sunucular, bu beklentinize uygun işletim sistemiyle kurulmuş sunuculardır. Yani içi tamamen isteklerinize göre dekore edilen bir eve taşınmak gibi. Ne de olsa okul bitti ve artık arkadaşlarınızla evinizi paylaşamayacak kadar büyüdünüz.
Yeni evinizde yani dedicated server olarak da bilinen kiralık sunucunuzda bütün alan size ait olur. İsterseniz gelişmiş bir web siteniz için, isterseniz de bütün web siteleriniz için bu sunucuyu kullanabilirsiniz. Hosting yönünden istediğiniz performansı alır, paylaşımlı sunucularda yaşanabilecek çeşitli problemlerden de kurtulmuş olursunuz. Ayrıca kiralık sunucu kurulumu da kolaydır.
Yani “Kiralık sunucu ne işe yarar?” diyorsanız “Sitenizin artan trafiğinin hiçbir sorun yaşamamasını sağlar, biraz daha pratiklik kazandırır” cevabıyla karşılaşırsınız.
Tabii ki Dezavantajlar da Mevcut
Kiralık sunucu ile geniş bir alanda dilediğinizce hareket edebiliyorsunuz, ancak bunun da bir maliyeti var. Yani kiralık sunucuların dezavantajlarının başında maliyet geliyor. Paylaşılan sunuculara göre daha yüksek ücretlerle elde edilebileceği için büyük çaplı firmalara daha uygundur.
Paylaşımlı hostinglerde yazılımlar ve hizmetler önceden yüklenmiş olarak sunulur. Yani kullanıma hazırdırlar. Ancak dedicated serverlar genellikle bu özelliklerden mahrumdur. Bu da kullanıcıların web sitelerini daha özel hale getirmeleri için gerekli yazılımları kendilerinin yüklemesi gerekliliğini doğurur.
Kısacası kiralık sunucu, belki çok büyük firmalar ve web siteleri için bir çözüm. Ancak maliyeti ve geliştirilebilirliği bir engel oluşturuyor. Daha pratik, ekonomik ve global bir çözüm için bulut teknolojisinden faydalanılabilir ve cloud sunucuları kullanma fikrini değerlendirebilirsiniz.
Bulutlara Kadar Özgürlük
Sabit bir sunucu yerine kullanıcı neredeyse orada olunmasını sağlayan cloud sunucular, bir web sitesi için en ideal çözümler arasında yer alır. Bulut üzerinde faaliyet gösterdiği için temelden tasarıma ihtiyaç duymadığı gibi yapılandırma konusunda da pratiklik sunar. Ayrıca kaynakları gerektiğinde açması ve kullanılmadığı dönemlerde kısması, yani otomatik ayarlaması da ödenecek tutarın yükselmesini önler. Kısacası ne kadar kullanırsanız o kadar ödersiniz.
IHS Bulut Teknolojisi Veriminizi Arttırır
İşlem ve depolama kaynaklarına internet üzerinden, global ölçekte bağlanan bulut sunucular, iş birliğini arttırarak web sitesinin değişimini destekleyecek yazılım ve servislerin geliştirilmesine de imkan sunar. IHS’nin sunduğu bulut server mimarisi, bütün sanal sunucuların en verimli şekilde kullanılması için tasarlandı.
IHS sanallaştırma katmanı VMWare, sanallaştırma için özel tasarlanmış sunucular üzerinde çalışır. Tam yedekli sanallaştırma altyapısı sayesinde, bir donanım ünitesi arızalandığında aynı anda başka bir donanımın devreye girmesini sağlar. Bu da hem web sitesi hem de kullanıcı açısından bir sorun hissedilmemesine yardımcı olur.
Üstelik ücretsiz transfer, 7/24 destek ve farklı kampanyalarla IHS bulut mimarisi, tüm sunucularla hizmet veriyor.
1 yorumlar
Merhaba kiralık sunucuda güvenlik sorunu yaşandığında ve bununla ilgili yasal bir sorun olduğunda sorumluluk kimde oluyor ?