Dünya genelinde %27’lik kullanım oranı ve 66 milyon kullanıcıya ulaşan WordPress için işin ehli demek yanlış olmaz. Hem pratik hem de değişime açık hem de popüler. Üstelik bir uzman olmasanız bile ücretsiz WordPress eklentileri sayesinde sitenizi daima güncel tutma ve yeniliklere açık olma fırsatınız da var. WordPress eklentileri ne işe mi yarar? Sitenizi özelleştirir, güzelleştirir. Daha ne olsun. Üstelik başlarda sadece bir blog altyapısı olduğunu düşününce geçirdiği evrim ve sonucunda kapsamlı bir içerik yönetim sistemine dönüşmeyi başarması da muazzam.
Peki, iyi olan bir şeyi daha iyi yapmak ister misiniz? WordPress kurulumu kadar kolay olan WordPress eklentilerini ücretsiz yüklemek, sitenizi daha başarılı ve görünür kılabilir. Sonuçta bu web sitesini açarken bir amacınız vardı. Belki daha çok insana ulaşmak, belki de para kazanmak… Bu eklentiler sayesinde daha üst sıralarda yer alan, daha aktif, daha popüler ve daha güvenli bir siteye sahip olmak, sihirli parmaklara sahip olduğunuzu bile düşündürebilir. Tabii 20 binin üzerinde eklenti varken hangisinin daha çok işinize yarayacağını düşünüyorsanız tavşan izlerini takip edin.
Page Builder by SiteOrigin
En iyi WordPress eklentilerinin başında gelen Page Builder by SiteOrigin, site tasarlarken adeta bir Merlin’e dönüşmenizi sağlıyor. Hayalinizdeki tasarımı kolayca uygulamanıza yardımcı olurken ziyaretçilerinizi büyüleyecek bir site tasarımına imza atmanıza da yardımcı oluyor. Yani siz hayal edin, WordPress site tasarımını Page Builder yapsın. Tabii çok yüklenip sitenizin açılış ve sayfa geçiş hızını düşürmemeye de dikkat edin. Çünkü süratin felaket olmadığı alanların başında sanal dünya gelir.
UpDraftPlus
Yağmurdan korunmaya çalışırken boynunuzdan aşağı bir damlanın süzüldüğünü düşünün ya da kahvenize şeker yerine tuz attığınızı ilk yudumda fark ettiğinizi… Felaket! Peki, bin bir emekle açtığınız sitenizin çökmesi yanında bunlar ne ki! Bütün dikkatinize ve profesyonelliğinize rağmen aksilik bu ya, siteniz çöktü. Ne yapacaksınız? Daha öncesinden UpDraftPlus eklentisini kurmuşsanız yedeklenen klasörleri geri yükleyerek hayatınıza devam edeceksiniz tabii ki. Üstelik isterseniz daha önceden belirlediğiniz periyotlarda otomatik yedekleme yapabilir, isterseniz de manuel olarak WordPress yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
WP Smush
Ne demiştik? Hızın felaket olmadığı ender alanlardandır internet dünyası. Hatta ne kadar hızlı, o kadar iyi. WP Smush da WordPress hızlandırma konusunda en etkili eklentilerden. Görüntüler, kalitelerini düşürmeden optimize ederek daha az yer kaplayacak şekle getirir. Bu da görselleriniz ve tasarımınız nedeniyle site açılma hızının yavaşlamamasına yardımcı olur.
W3 Total Cache
Bir diğer WordPress site hızlandırma eklentisi de W3 Total Cache. Sayfaların açılması için beklenen süreyi minimuma indirme katkısı sayesinde daha fazla görsel, tasarım ya da video paylaşabilir; sitenizi yoğun trafiğe hazır hale getirebilirsiniz.
Simple Share Buttons Adder
Mükemmel içerikler hazırladınız, benzersiz tasarımlar ve görsellerle donattınız, insanları sitenize davet ettiniz. Gelip okuduktan sonra beğenmelerini ve paylaşmalarını da ister misiniz? Tabii ki istersiniz! Simple Share Buttons Adder ile web sitenizi özelleştirerek beğen ve paylaş butonları koyabilirsiniz.
Wordfence
WordPress güvenlik bakımından üst düzey olsa da zaman zaman çeşitli nedenlerle bazı zafiyetler oluşabiliyor. Kolay kurulum ve kullanım özelliği bulunan Wordfence güvenlik eklentisi ise güvenlik sorunlarını inceler ve sorunu kaynağından önlemenize yardımcı olur.
The SEO Framework
Bir web sitesini SEO’suz düşünmek mümkün mü? Tabii ki hayal gücüne sınır koyulmaz ama sitenizi açma amacınızı göz önünde bulundurunca daha çok ziyaretçi kazanmak için en uygun adımları atmanız gerektiğini unutmayın. The SEO Framework, arama motorlarında daha görünür kılınmanızı sağlayarak sizi üst sayfalara taşır. Böylece hedef kitlesine daha kolay ulaşarak sitenizin trafiği artar.