VDS Bulut Sunucular çoğu kişi tarafından çok fazla bakım ve çaba gerektiren içerik yönetim sistemleri üzerinde çalışan veya çok fazla sayıda ziyaretçi alan web siteleri için güvenilir bir hosting olarak görülür. VDS Sunucular gerçekten de klasik sunucuların yaptığı her şeyi yapabilir hem de daha fazla verimlilik sağlar.
Bu konuyu iyice açıklığa kavuşturmak isteyenler için aşağıda VDS Bulut Sunucuların çok işe yaradığı 5 durum yer almakta.
1) Web Siteleri İçin VDS Bulut Sunucu
VDS Bulut Sunucuların evrenselliğine rağmen, çoğu zaman VDS Sunucular web sitelerini host etmesi için satın alınır. VDS Sunucuları web sitesi için kullanmanın paylaşımlı hosting ürünlerine kıyasla avantajlarını kısaca anımsamak gerekirse:
VDS Sunucu şu anlama gelir:
– Bir web sitesi için daha garantili kaynak (CPU, RAM, HDD) anlamına gelir. Hosting sağlayıcılarının çoğu web sitelerinin trafiği kabul edilebilir bir eşiği aştığında CPU için kısıtlama getirir. Bu da birçok muhtemel zorluğu beraberinde getirir. İlk olarak, web sitesinin yavaş yüklenmesi sonucu kullanıcı ve içerik arasına bir engel girmiş olur. Ayrıca izin verilen limitin aşılması durumunda web sitelerinin hizmet dışı bırakılma riski vardır. Böyle bir durumun yaşanmaması için web sitesi sahipleri ve sorumlu yöneticiler VDS Sunucu kullanmayı tercih eder.
– Çalışma alanını ihtiyaçlara göre belirleme imkanı sunar. Bu sayede web sitesi için içerik yönetim sistemi, veritabanı, kontrol paneli vs için çeşitli opsiyonlar arasında seçim yapma şansı olur. Eğer çok sayıda web sitesi yönetiyorsanız, bu siteleri tek bir kontrol paneli üzerinden yönetmek ve gerekli ölçümleri farklı hesaplar arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan tek bir hizmet sağlayıcıyla yapmak çok daha kolaydır.
– Tam yönetici kontrolü sağlar.
2) VDS Sunucu Üzerinde Bir E-Posta Sunucusu Kurmak
Bir e-posta sunucusunun ayarlarını yapmak dahili ve harici iletişimi sağlamak bakımından çok önemlidir. Kullanıcı sayısı 100’ü aştığında, şirketler 7/24 moduna geçer ve aktivite gece gündüz devam eder. Garantili bir işlem sürekliliği sağlamak bu bakımdan çok önemlidir. Bazı şirket temsilcileri maliyeti azaltmak için eski yöntemleri kullanarak e-posta sunucularını doğrudan kurum içerisinde kurulmuş bir donanım üzerinde kurarlar. Bu nedenle de erişilebilirlikten ve çalışma istikrarından fedakarlık ederler. Bu durumlarda çalışma kapasitesi internet kanalı sürekliliğine ve güç şebekesine bağlıdır. Ayrıca sağlayıcı tarafındaki bakım koşullarına uyum sağlamak gerekliliği vardır ve muhtemel enerji kesintileriyle karşılaşmak söz konusudur.
Google ve Yahoo Mail gibi hizmetler %100 online erişilebilirliği garanti ederler ama bu sefer de yönetim bakımından tam bir esneklik söz konusu olmaz. Gizlilik ve güvenlik ilkeleri nedeniyle bir yöneticinin kullanıcı hesaplarına erişmesi ve e-posta veritabanlarını yerel olarak kaydetmesi bile mümkün değildir. Google veya Yahoo kullanan kullanıcıların yeni bir e-posta istemcisi arayüzüne uyum sağlamaları gerekebilir.
VDS Sunucular Neden Faydalıdır?
– Sanal sunucularda kullanıcıların aşina olduğu e-posta istemcisi arayüzlerini yükleyebilirsiniz (Outlook, The Bat, Thunderbird gibi)
– Yönetim bakımından tam kontrol ve çok sayıda seçenek sunar.
– %100 erişilebilirlik ve kurum içerisindeki internet bağlantısından ve elektrik şebekesinden bağımsızlık olanağını sunar.
3) Paylaşımlı Kullanım Programlarıyla Çalışma Amaçlı VDS Sunucu
Şirketler geliştikçe tüm departmanları arasında tam randımanlı bir ekip çalışması ortamı sağlamak daha güç bir hal alır. VDS Sunucular tam randımanlı bir şekilde nasıl kullanacağınızı bilirseniz bu sorunların büyük çoğunluğunu çözersiniz. VDS Sunucular muhasebe ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi çok sayıda çalışan tarafından kullanılan programlar için çok uygundur.
Bulutta bir veri havuzu olduğu ve bilgi günlük olarak yedeklendiği için donanımda bir arıza olduğu durumlarda bile büyük miktarda trafikten kaynaklanan bir veri kaybından endişelenmenize gerek yoktur.
Erişilebilirlik, bilgi güvenliği ve işlemler üzerine tam kontrol sürekli olarak mevcuttur. Fikir alışverişi, verimli karar alma süreçleri, görev belirlemeleri ve atamaları gibi avantajlar da sürekliliğini kaybetmez.
Proje yönetimi programları pazarlama, yazılım geliştirme ve proje organizasyonu gibi konularda “piyasa standardında” olur.
Ortak kullanımlı programlarda VDS şu avantajları sunar:
– Bilgi güvenliği garantisi
Verinin silinmesini ve ya çalınmasını önlemek amacıyla VDS güvenli bir noktadaki ayrı bir veri merkezinde bulunur.
Bilgi kriptolu kanallar üzerinden aktarılır
Donanım fonksiyonları üzerindeki sorumluluk azaltılmış olur
– Mobil bağlantı (internetiniz varsa bir çalışma alanına da erişiminiz var demektir)
4) Sanal Özel Ağ (VPN) Kurmak İçin VDS Sunucu
Kabaca söylemek gerekirse VDS verinin kriptolu bir kanal üzerinden aktarımını mümkün kılan başka bir ağ üzerindeki, koruma altında bir özel ağdır. Bir VPN tüneli oluşturmak için çok farklı nedenler olabilir. Mesela ödeme bilgilerinin veya stratejik öneme sahip ya da yalnızca dahili kullanıma yönelik ticari bilgilerin aktarımı gibi. VPN ayrıca veri sızdırıldığı takdirde bir markanın imajının zedeleneceği durumlarda, bazı bölgelerde yasaklı olan web kaynaklarına erişim için veya farklı tipte hizmetlere anonim kimlik bilgileriyle bağlantı sağlamak için önemlidir.
5) VPS Sunucular Üzerinden Bulut Telefon Santrali
Bu hizmet giderek yaygınlaşmakta. Birçok yönetici fiziksel telefon santrallerinin yerine sanal analog santralleri tercih etmeye başlamış durumda. Sanal (ya da bulut) telefon santralleri şirketlere ne gibi avantajlar sunmakta?
– Bölgesel veya standart bir altyapıya olan bağlılığı ortadan kaldırıyor.
– Yapılandırma ve kontrol anlamında ciddi bir esneklik sunuyor. Ayrıca görsel iletişim ve CRM sistemleriyle entegrasyon gibi klasik mini telefon santrallerinde olmayan seçenekleri de bünyesinde barındırıyor.
– Büyük miktarda donanım işini kontrol etmeye gerek kalmıyor. IP telefon standart telefon ağlarına kıyasla daha ucuz.
– Görüşmelerle ilgili bilgiler veritabanında saklanıyor. Böylece pazarlama amaçlı aktivite analizi ve bilgi kullanımı kolaylaşıyor.
VDS Sunucu ürünlerini incelemek için tıklayınız.