WordPress, uzmanlık alanı ne olursa olsun herkes için uygun olan harika bir platformdur. Blog yazarlarından tutun kod bağımlılarına, tasarımcılardan tutun geliştiricilere kadar herkes için uygundur. Bunun yanında her kullanım yöntemi için bazı harika araçlar da vardır. Bu haberimizde geliştiriciler için en uygun olduğunu düşündüğümüz eklentileri derledik. İşte geliştiriciler için en uygun olan WordPress eklentileri:
- Freemius
Freemius, WordPress admin paneli üzerinden back-end kullanıcılara satış yapmanıza olanak tanır ve kullanıcılardan çok büyük feedbackler almanızı sağlar. Eğer bir WordPress ürünü geliştiriyorsanız bu harika eklentiye mutlaka göz atmalısınız.
- Debug Bar
En basit anlatımıyla Debug Bar, WordPress web sitenizi verimli bir şekilde ayıklamanızı sağlar. PHP hataları, veri tabanı hataları/istekleri ya da çeşitli önbellek sorunlarını bu eklenti aracılığıyla çözümleyebilirsiniz. Eklenti ayrıca Gönderi Türleri, Shortcodelar, WP Cron, Dil Dosyası Yüklemeleri, Eylemler vb. birçok ekstra özellik sunar.
- Health Check
Diğerlerine göre nispeten daha yeni bir eklenti olan Health Check, web sitenizin genel durumu hakkında bilgi vermeye yarar. Eklenti ile web sitenizin genel yapısı hakkında ve özellikle sunucu tarafında işlerin ne durumda olduğuna dair bilgileri alabilirsiniz. Bu eklentiyi doktora gitmek gibi düşünebilirsiniz. Yeni başlayan kullanıcılar için çok kullanışlı olmasa da web geliştiriciler için birçok avantaj sunar.
- Theme Check
Eğer WP.org’un deposuna koymak için bir WordPress teması üzerinde çalışıyorsanız bu eklenti ile kodun temizliğinden emin olabilirsiniz. Temayı incelemeye sunmadan önce benzer standartta bir incelemeyi Theme Check eklentisi ile yapmak işlerin planlandığı gibi ilerlemesi konusunda size yardımcı olacaktır. Bu mantığı, tıpkı bir makaleyi yayınlamadan önce incelemek gibi düşünebilirsiniz.
- UpdraftPlus
Sağlam bir yedekleme planınız yoksa işler kötüye gittiği zaman bir web sitesini çökertebilirsiniz. Bu çok sık yaşanır. Özellikle sunduğu ekstra depolama alanı ile UpdraftPlus eklentisini kullanmayı deneyebilirsiniz.
- WordFence
Yapacağınız yatırımı sonuna kadar hak eden eklentilerin belki de en başında WordFence geliyor. WordFence, WordPress web siteniz için kullanabileceğiniz en iyi güvenlik eklentilerinden bir tanesidir ve herhangi bir tehdide karşı size üst düzey koruma sunar.
- User Switching
User Switching eklentisini belki de hiç duymamış olabilirsiniz. Fakat bir kere kullandıktan sonra bir daha asla unutmayacağınıza eminiz. Eklentinin işlevi en basit anlatımıyla; web sitenizi başkasının gözünden görmenizi sağlar. Örneğin bir yönetici olduğunuzu düşünün, bir üyenin web sitenizi nasıl gördüğünü görmek için tek bir tıklama yapmanız yeterli olacaktır. Özellikle geliştiriciler ve blog yazarları için son derece faydalı bir eklentidir.
- Regenerate Thumbnails
Birçok kez temaları değiştirme ya da güncelleme fikirleriyle yüzleştik ve yüzleşmeye devam edeceğiz. Web sitenizin sağlığı için bunlar önemli noktalardır. Bunları yaparken de thumbnailları (küçük resimleri) yeniden boyutlandırmanız gerekebilir ki bilen bilir oldukça zor bir süreçtir. Bu süreci olabildiğinde kolay hale getirmek için bu eklentiyi kullanabilirsiniz.
- WP Reset
Hepimizin başına gelmiştir; işler sarpa sardığı zaman yeniden yapılandırmak yerine WordPress’i sıfırlamayı tercih etmek mantıklı bir seçenek olarak öne çıkar. Bunu yapmak için de WP Reset eklentisini tercih edebilirsiniz. Yaptığınız tüm ince ayarlardan, medyalarınızdan ve özelleştirdiğiniz her şeyden kurtulmanızı sağlar ve yanlışlıkla yaptığınız tüm hataları temizler.
- Password Protected
Geliştirici web sitelerinin tamamının böyle bir eklentiye ihtiyacı var. Bazen bazı şeylerin kimseye görünmemesi gerekir, bunu da tabii ki Google’dan rica edebilirsiniz ve web sitenizi indekslemezler. Fakat tek başına bu yeterli değildir. Görülmemesi gereken bir projeniz varsa buna şifre koyabilirsiniz.
Böylelikle bir kişi bu içeriğe erişmek istediği zaman karşısına bir “şifre giriniz” ekranı çıkar. Bu sayede siz kendinizi tanıtana kadar projeniz gizli kalır.
- Theme Switcha
Tüm sayfalarınızı şifrelemek istemiyorsanız Theme Switcha‘yı deneyebilirsiniz. Siz arka temada çalışırken ziyaretçiler önde ana temayı görebilir. Böylelikle büyük bir çalışma esnekliği kazanmış olursunuz.
- WP File Manager
Geliştiricilerin FTP sevdiğini biliyoruz. Fakat WordPress yönetici panelinizde tamamen işlevsel olan bir dosya yöneticisine sahip olmak size büyük yararlar sağlar. Eğer bir geliştiriciyseniz bu eklentiyi mutlaka denemelisiniz.
Sonuç
WordPress için kullanabileceğiniz yüzlerce eklenti var bunlardan birçoğu gerçekten çok başarılı. Fakat içlerinden geliştiriciler için en uygun olan bir düzine eklentiyi sizler için bir araya getirdik. Sizde hemen IHS wordpress hosting paketlerinden birini satın alıp profesyonel bir şekilde kolayca yönetebilirsiniz.