VDS (Virtual Dedicated Server) sanal sunucu anlamına gelen ingilizce kısaltmadır. Bu sanal sistemler yüksek erişilebilirlik(High Availability) ve Yük dengeleme (Load Balaning) altyapısı olan büyük donanımlar üzerinde koştuklarında ise Could Sunucu adını alırlar. IHS Telekom sanallaştırma katmanı VMWare, NetApp depolama ünitelerine bağlı, sanallaştırma için özel tasarlanmış sunucular üzerinde koşmaktadır.
VPS ve VDS arasındaki en önemli fark kullanılan sanallaştırma teknolojisidir. Yazılım tabanlı sanallaştırma katmanı üzerinde koşan sanal ortamlara VPS, donanım seviyesindeki sanallaştırma katmanı üzerinde çalışan sunuculara VDS Sunucu denir. Endüstride VPS adıyla satılan ürünler genellikle OpenVZ sanallaştırma katmanını tabanlı Virtuozzo ve benzeri ürünlerdir. Bu sanallaştırma teknolojilerinde bir hipervizör bulunmaz. Sanallaştırma mevcut işletim sistemi çekirdeği seviyesinde yapılır. Sanal ortamlar, üzerinde çalıştıkları işletim sisteminin birer klonudur ve kaynakları bulundukları sunucu kaynakları ile sınırlıdır. Bu sebeple bir VPS'e atanan CPU ve bellek gibi kaynaklar garanti edilemez. VPS mimarisinde izolasyon, yük dengeleme ve yüksek erişebilirlik sağlamak mümkün değildir.VDS ise VMWare gibi donanım seviyesinde sanallaştırma yapan teknolojiler üzerinde koşar. Sanallaştırma donanım seviyesinde olduğu için gerçek bir sunucudan farkı yoktur. Hipervizörleri sayesinde VDS'e atanan CPU , RAM gibi bütün kaynaklar garanti edilir. VDS mimarisinde izolasyon, yük dengeleme ve yüksek erişebilirlik kolayca sağlanabilmektedir.
Müşterilerimiz, sunucu satın aldıklarında sunucunun yönetimini kendileri yapmakla yükümlüdür. Ancak sunucu yönetme bilginiz yok ise, sağladığımız Yönetilen sunucu hizmeti, IHS Telekom'dan alınan sunucular için sağladığımız, yönetimin tamamen IHS Telekom mühendisleri tarafından yapıldığı ücretli bir hizmettir. Bu sayede aldığınız sunucuyu maksimum performansla ve sorunsuz kullanabilirsiniz.
Detaylar için tıklayınız.
• Büyük ölçekli web siteleri (alışveriş sistemi vb.) kurabilirsiniz.
• E-posta sunucusu (Exchange,Zimbra vb.) olarak kullanabilirsiniz.
• Yedekleme ve depo sistemi olarak kullanabilirsiniz.
• Oyun sunucusu kurabilirsiniz.
• Sunucu kaynakları sadece size aittir. Sunucunuz üzerinde dilediğiniz uygulamayı çalıştırabilirsiniz.
Linux ( Centos 6, Centos 7 ve Ubuntu 16.04 ) - Windows 2008 R2 Standart Edition ve Windows 2012 işletim sistemlerine sahip sanal sunucularımız mevcuttur.
VDS sunucu seçeneklerinde Plesk Windows,WebSite Panel Windows, Plesk Linux, CPanel Linux, ürünlerinde hosting yönetim paneli bulunmaktadır.
Her sanal sunucu 2 adet kullanılabilir IP adresi ile birlikte gelmektedir.
Evet. Talebiniz halinde size özel Firewall kuralları tanımlanabilir.
Evet. IHS Destek Merkezine firewall'a eklenmesini istediğiniz kuralları belirtirseniz destek mühendislerimiz ileteceğiniz Servis/Port/IP/Bölge bilgilerine göre Firewall kuralı uygulayabilecektir.
VDS sunucularında dilediğiniz yazılımı kullanabilir, kurabilir ve silebilirsiniz.
Tercih edeceğiniz şablonun mahiyetine göre satın alma işleminizi takiben 1 - 12 Saat içinde Sunucunuz aktif edilir
www.ihs.com.tr/edestek destek talep sistemi kullanarak VDS sunucusu üzerindeki problemi IHS teknik personeline bildirebilirsiniz. Problemlerin çözümü 24 - 72 saati bulabilmektedir.
VDS sunucu hizmeti bir paylaşımlı hosting hizmeti değildir. Kullanıcıların tüm sistedemki bölümlere erişme yetkisi bulunmaktadır. VDS servisi, dedicated sunucu hizmeti olarak düşünülebilir. Kullanıcı VDS sunucusu üzerinde çalışan tüm servislerin stabil ve sürekli çalışmasından sorumludur.
Eğer talep ederseniz operatörlerimiz sisteminizi mevcut platformunuzdan yeni IHS VDS platformuna ücretsiz olarak taşıyacaklardır. Bu servis sadece Plesk ve Cpanel platformlar için geçerlidir. Migrasyon servisi 48 - 96 saat kadar sürebilir.
Evet Zimbra, üzerinde IMAP Eposta istemcisi bulunan tüm mobil cihazlarla (iPhone,iPad, Android, BlackBerry ...vb) uyumludur.
Evet Zimbra üzerinde Antivirüs ve Antispam filtreleri bulunmaktadır, ayarlarını yönetim paneliniz üzerinden yapabilirsiniz.
Zimbranın web tabanlı kolay yönetim paneli sayesinde kendi başınıza kolayca eposta hesapları oluşturabilir, paylaşımlı dizinler yaratabilirsiniz.
Evet Zimbra konusunda teknik destek ve danışmanlık sağlıyoruz.
Bir sınırlama bulunmuyor. İstediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Kullanılan teknolojiler, kullanım kolaylığı ve ekonomik kriterler göz önüne alındığında, Zimbra; Microsoft Exchange'e nazaran daha üstün niteliklere sahiptir.
Ancak kurumunuzun kullanım alışkanlıklarına göre Zimbra yada Microsoft Exchange Server tercih edebilirsiniz.
Evet Zimbra üzerinde son derece gelişmiş bir webmail arayüzü bulunmaktadır.
Evet mevcut eposta sunucunuzdan Zimbraya migrasyon yapabilirsiniz.
Dokümantasyon için lütfen http://wiki.zimbra.com/wiki/Mail_Migration adresini ziyaret ediniz.
Talep edeceğiniz ve Linux üzerinde koşabilen her tür uygulama (örn; Java, Tomcat, LifeRay, E-Ticaret yazılımı...vb gibi) IHS Telekom mühendisleri tarafından sunucunuza kurulur, yapılandırılır ve çalışır halde tarafınıza teslim edilir.
Sunucunun bütün çekirdek ve paket güncelleme işlemleri IHS mühendisleri tarafından gerçekleştirilir
Evet. Yönetilen Linux Sunucular IHS Telekom mühendisleri tarafından monitör edilmektedir.
Proaktif sunucu yönetimi yapılan sunucular üzerindeki servislerin 7/24 izlenmesini ve SLA sınırları içinde hiçbir ihbar olmaksızın soruna müdahale edilmesi kapsar. Tespit edilen sorun Eskalasyon kapsamında gerektiğinde SMS ve Eposta aracılığı ile anında ilgililere ihbar edilir.
Yönetilen Linux Sunucu Servis Seviyesi kapsamı için tıklayınız.
Linux / Windows Plesk VDS Sunucular her zaman en son sürüm Plesk ile birlikte gelir.
Linux / Windows Plesk Sunucular 30 domain lisansı ile birlikte sağlanır.
VDS ürünleri için aylık kontratlarda iade garantisi bulunmamaktadır. Yıllık kontratlarda 7 günlük kullanım süresi tahsil edilerek ücret iadesi yapılmaktadır.